Surinaamse Frita Burger Recept

Paginaweergave:   418

Surinaamse Frita Burger Recept

In Suriname schotelen wij onze gasten tijdens feestjes namelijk een hele hoop lekkere hapjes voor. zoals Surinaamse Frita balletjes met bakkeljauw of ook wel bakkeljauw fritta genoemd. Ook worden deze Frita balletjes worden vaak gegeten op Goede Vrijdag. 

Zo maakte de foodblogger Thisggirlcancook van de Frita balletjes een Surinaamse Frita Burger. Zo’n fritta is op zich goed te vergelijken met een Nederlandse kroket maar hij is bijlange niet zo smeuig vanbinnen. Deze kroketten kunnen erg makkelijk van te voren gemaakt worden zodat jij ze op het feestje zelf enkel nog maar moet opwarmen.

Heel Suriname houdt van deze overheerlijke hapjes – dus beeld je nou eens in dat je hier een lekkere burger van kan maken? De Frita burger is knapperig van buiten en heerlijk kruidig van binnen. Deze burger is erg lekker wanneer je vis wil eten of wanneer je kinderen niet zo graag vis lusten.

De frita visburger is erg makkelijk te maken en heel erg lekker. Net als hamburgers met vlees ga je deze visburger met ei en paneermeel moeten maken. Om je werk en tijd te besparen kan je de bakkeljauw filets van Lufo kopen. Deze moet je niet meer koken om de graten eruit te krijgen. Deze filet moet je gewoon een half uurtje in heet water laten weken!

Thisgirlcancook deelt haar leuke idee en recept op haar foodblog. Echt een aanrader!

RECEPT: de Surinaamse frita burger

Wat is Bakkeljauw?

Lufo Bakkeljauw Filet

Een Bakkeljauw is een gezouten vis die in Nederland ook wel eens bekend staat als kabeljauw. Deze vis is lekker lang houdbaar en kan je makkelijk in de supermarkt vinden – zoek gewoon naar de bakkeljauw filets van Lufo!

Voor je de bakkeljauw gebruikt zal je eerst de vis nog moeten ontzouten door hem in water te leggen. Je kan hem ook goed afspoelen of hem een nachtje laten weken in een pan met water. Breng de kabeljauw daarna op smaak met ui, look, tomaat en een maggiblokje.

Deze vis wordt in de Surinaamse keuken erg vaak gebruikt. Je vind hem bijvoorbeeld in Surinaamse pasteitjes – ook erg lekkere hapjes bij een feestje, en Teloh wat gebakken cassave is met bakkeljauw. Ook kan je met kabeljauw Moksi Alesi met bakkeljauw en cocosmelk maken of Her Heri of een erg simpel maar verschrikkelijk lekker broodje bakkeljauw met zuur.

Omdat Lufo het de mensen graag makkelijk maakt zorgen zij ervoor dat jij jouw bakkeljauw in een handomdraai kan gebruiken. De kant-en-klare bakkeljauw kan in al jouw favoriete gerechten gebruikt worden. Daarnaast biedt Lufo ook een groot assortiment aan kant-en-klare gerechten aan in de supermarkten en de toko’s.

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Surinaamse Frita Burger Recept

Zo maakte de foodblogger Thisggirlcancook van de Frita balletjes een Surinaamse Frita Burger. Zo’n fritta is op zich goed te vergelijken met een Nederlandse kroket maar hij is bijlange niet zo smeuig vanbinnen.

Surinaamse Pom by Maddie’s Foodblog

Ze had voor de pomtayer van LUFO gekozen zonder eerder kennis te hebben over andere merken. Desondanks ontvingen we veel positieve commentaar over de kwaliteit en smaak ervan. Zelfs in haar onervarenheid met het merk blijkt dit toch een uitstekende keuze geweest te zijn.

Droevige Mededeling

Droevige Mededeling... Wij zijn geschokt door het geheel onverwachte overlijden van onze oprichter en begripvolle directeur. Rust in vrede, Team Lufo

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com