Aida Smore deelt haar liefde voor koken graag met anderen door middel van haar blog en YouTube Channel. Haar kookkunsten zijn een mix van Javaanse en Surinaamse invloeden. Ze is er enthousiast over om nieuwe kookgerechten te creëren en te delen met iedereen die geïnteresseerd is in gastronomie.
Twee jaar geleden deelde ze hier ook haar speciale tjauwmin-recept, waarin heerlijke Lufo Fa Chong-blokjes voorkomen.
Volg hier haar Youtube Kanaal:
Fa Chong, “extra” smaakmaker aan je gerecht
In Suriname wordt Fa Chong vers zowel gegeten als gedroogd. Dit is een variant op de Cantonese Lachang, met een unieke kruidenmengsel die afhankelijk is van de chef-kok. De worst heeft een pittig smaakje en bestaat uit varkensvlees dat in een darm van het dier gestopt wordt. Daar wordt de worst gerookt en gedroogd gedurende meerdere weken, waardoor hij kleur en geur krijgt.
Naast het bakken van Fa Chong, kan je de worst ook in kleine stukjes snijden en toevoegen aan een lekker nasi of bami, of aan een omelet of groentegerecht. Je kan Fa Chong ook mooi afgrillen om de smaak te verbeteren. Deze Surinaamse worst is wat grover dan de worsten die we hier in Nederland gewend zijn, maar heeft echte kruidige smaken en is onmiskenbaar aanwezig in de Surinaamse keuken. Fa Chong kan je zowel vers als gedroogd kopen en als je voor kip gaat, weet je dat hij gemaakt is met 100% kippenvlees. Alcohol wordt er vaak aan toegevoegd om de smaak meer body te geven. De worst bevat veel kruiden die ervoor zorgen dat hij lekker pittig is en heeft
Verwen jezelf en probeer deze lekkere tjauw-min recept van Aida Smore met Lufo Fa Chong en laat ons weten hoe je het ervaren hebt?
Eet smakelijk!