Lufo-Surinaamse Pom in het nieuws

Surinaamse Pom op het menu
Paginaweergave:   93

Surinaamse Pom in het nieuws

In 2007 , bij een van de feestelijkheden van de tentoonstelling van het boek Pom op het menu dat werd gehouden in de Amsterdamse Poort, het winkelcentrum in Amsterdam Zuid-Oost (Bijlmer).

Het boek ‘Pom op het menu’ geschreven door Karin Veneke.

Schreef over de Pom, Surinaamse feesteten bij uitstek, ook kent het gerecht een rijke geschiedenis. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Pom op het Menu zijn een aantal verhalen, herinneringen, achtergronden, recepten en bereidingstips verzameld, en nieuwe gerechten met pom(tajer) gecreëerd.

de betekenis van pom, een gerecht dat centraal staat in de Surinaamse keuken. Pom migreerde naar Nederland, waar het ook de Surinaamse identiteit ging weerspiegelen. Het gerecht dient als een manier om integratie en relaties tussen westerse en etnische keukens te verkennen. Het onderzoek naar de geschiedenis van pom, de centrale ingrediënten en herinneringen van Surinamers uit de diaspora illustreert hoe een gerecht uit een gemarginaliseerde maar onderscheidende eetcultuur wordt gepopulariseerd in een gastcultuur.

Met als uitgangspunt: het tonen van de diversiteit en het aanbod, in deze gids bovendien een verzameling van meer dan 120 Amsterdamse eethuizen, restaurants, broodjeszaken en cateraars met pom op de kaart.

Ook werd er een leuk artikel over deze gezellige tentoonstelling en pom wedstrijd geschreven in de Volkskrant over de Surinaamse Pom met Lufo Pomtajer:

Een Vrolijke Zomer Pom

Meer weten over Lufo Pomtajer (link) of onze verkooppunten (link) vindt u op onze website.

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Surinaamse Frita Burger Recept

Zo maakte de foodblogger Thisggirlcancook van de Frita balletjes een Surinaamse Frita Burger. Zo’n fritta is op zich goed te vergelijken met een Nederlandse kroket maar hij is bijlange niet zo smeuig vanbinnen.

Surinaamse Pom by Maddie’s Foodblog

Ze had voor de pomtayer van LUFO gekozen zonder eerder kennis te hebben over andere merken. Desondanks ontvingen we veel positieve commentaar over de kwaliteit en smaak ervan. Zelfs in haar onervarenheid met het merk blijkt dit toch een uitstekende keuze geweest te zijn.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com