Smakelijke verhalen, over de Surinaamse Pom

Paginaweergave:   295

Smakelijke verhalen, over de Surinaamse Pom. 

Een gouden ouwe van 2016, deze moesten we zeker delen op onze food blog. Op NTR / NPO begon Presentatrice Petra Possel met Smakelijke verhalen, een tv serie over de inheemse keukens van verschillende landen.

Zo begint Petra in haar Smakelijke verhalen ook met haar intro “Soms zijn de geuren en of de smaak van een gerecht genoeg om dierbaren herinneringen op te roepen. Geuren van heimwee, smaken van verlangens van andere tijden, familie en vrienden”.

In aflevering 1, werd Petra door de Surinaamse Tewa Muller van Food Blog www.thisgirlsblackbook.com meegenomen in de gebruiken van de Surinaamse keuken. Samen gaan ze op mee in de geheimen van de pom die haar oma altijd maakte.

In deze leuke video vlog legt Tewa Muller het recept van de welbekende Surinaamse Pom gerecht uit. Een geheim recept, zoals dat bekend is in elke Surinaamse familie.

Haar oma gebruikte hiervoor specifieke producten voor, dus “Wat de Surinaamse boerin niet kent eet ze niet”, de Lufo producten staan daarom in dit recept hoog in de vaandel. Zoutvlees en Pomtajer van Lufo, zijn de belangrijkste ingrediënten van haar familie recept. Het moet wel met liefde bereidt zijn, dan komt de magische Surinaamse Pom geheel tot zijn recht.

De Surinaamse Pom bestaat uit 3 lagen, de geraspte pomtajer knol gemixt met specerijen, de saus gemaakt met kip en zoutvlees en dan weer een laag met de geraspte pomtajer mix, met toevoeging roomboter en saus. In de video zie je ook stap voor stap hoe Tewa dit met liefde maakt.

Surinaamse Pom met Zoutvlees
Surinaamse Pom met Zoutvlees

Dit vinden wij een leuke en interessante video over Smakelijke verhalen, de historie van de Surinaamse keuken & de Surinaamse cultuur.

De kennis over de Surinaamse geschiedenis en over haar oma, brachten ons mee in de tijd, zo mooi verteld!  Dit bracht ons dichterbij het gevoel voor de liefde die haar oma aan de Surinaamse Pom gaf en is uniek dat haar oma dit recept zo graag wilde delen met de jongere generatie. Dit was oma’s grootste wens die hiermee in vervulling is gegaan.

Bedankt Petra & Tewa voor het delen van deze Smakelijke verhalen,

Njang swieti,

Om de video te bekijken klik op deze link:  https://www.npostart.nl/VPWON_1260018

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Droevige Mededeling

Droevige Mededeling... Wij zijn geschokt door het geheel onverwachte overlijden van onze oprichter en begripvolle directeur. Rust in vrede, Team Lufo

Lufo Varkensstaart Surinaamse Recepten

Suri’Toko is een heerlijke Delicatesse winkel in Frankrijk waar jij terecht kan voor heel wat tropische en Surinaamse producten. Zo kan je in Suri’Toko de producten van Lufo vinden waaronder het heerlijke Zoutvlees en Varkensstaart.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com