Delicatesse winkel Suri’Toko @Frankrijk
Suri’Toko is een heerlijke Delicatesse winkel in Frankrijk waar jij terecht kan voor heel wat tropische en Surinaamse producten. Zo kan je in Suri’Toko bijvoorbeeld de producten van Lufo vinden waaronder het heerlijke Zoutvlees en Varkensstaart.
Suri’Toko is gevestigd in Charleville-Mezieres in Frankrijk en kan je dus makkelijk even bezoeken wanneer je uit Frankrijk terugkeert van vakantie.
Bezoek zeker hun Facebook pagina indien je graag wat meer informatie had gehad, of geef hun adres in op je GPS zodat je zeker niet verloren rijdt!

Lufo Varkensstaart
Varkensstaart of – queue de porc of natte in het frans, is in Frankrijk een waar lekkernij. In Frankrijk wordt varkensstaart erg vaak klaargemaakt in heel wat aromatische en dikke sauzen waar men bonen en linzen aan toevoegt. Ook kan je varkensstaart in soep vinden waar de varkensstaart de soep een lekkere, volle smaak geeft.
Graag willen we het Franse recept voor linzensoep met varkensstaart en spekjes met je delen – mede omdat dit een heerlijk recept is voor de hele familie, zeker nu het buiten al wat kouder wordt.
Franse Linzensoep recept:
Wat heb je nodig om linzensoep met varkensstaart en spekjes te maken
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram spekblokjes
- 250 gram uitgekookte, en gesneden Lufo Varkensstaart
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm of
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 blik gepelde tomaat (400 g)
- 2 blikken linzen (uitgelekt, à 400 g)
- 750 milliliter kippenbouillon
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 100 milliliter Griekse yoghurt
- 1 handje peterselie (fijngehakt)
Hoe maak je linzensoep met varkensstaart en spekjes klaar
Voor we beginnen koken moeten we ons even voorbereiden. We zullen de varkensstaart namelijk moeten uitkoken omdat hij tot in de kern lekker gezouten is. Indien je de varkensstaart niet uitkookt ga je een veel te zoute soep hebben. Om de varkensstaartjes uit te koken ga je deze 7 minuten lang in een gesloten pan moeten koken. Ververs dan het water en doe dit opnieuw tot de varkensstaart zacht genoeg is.
Bereiding van linzensoep met varkensstaart en spekjes:
- Verhit olie in een grote soeppot
- Voeg hier de varkensstaart en spekblokjes aan toe en bak tot knapperig
- Voeg de ui, laurier, tijm, tomaten, linzen en bouillon toe aan de varkensstaart en spekblokjes en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
- Proef even om op smaak te brengen met zout en peper
- Voeg nu de spinazie toe
- Serveer de soep met yoghurt en peterselie