de Volkskrant Artikel: Een vrolijke zomer pom

Volkskrant-Surinaamse Pomtajer
Paginaweergave:   564

Deze tijd zijn kookprogramma’s op radio en tv, online blogs en vlogs niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Je kan het zo gek niet bedenken of één of andere YouTuber start er een kanaal over op. En zeg nou zelf, wat is er belangrijker dan genieten in het leven, samenzijn met familie of vrienden, en zomaar gezellig lekker eten…?

“De liefde van de man gaat door de maag”, een oud spreekwoord dat staat als een huis, en dat wordt in deze uitzendingen steeds duidelijker.

Zelfs in de geschreven taal worden kookboeken opgeleukt met smakelijke plaatjes en de nodige feeërieke uitleg om zelf de meest waanzinnige recepten op een eenvoudige manier te bereiden. De gedetailleerde hartverwarmende omschrijvingen van de lekkerste schotels geven je instant water in de mond.

Volkskrant Logo
de Volkskrant 

Zo weidde ook de Volkskrant van 25 juni 2007, met de titel “Een vrolijke zomerpom” een boeiend artikel aan de Surinaamse pomtajer. Zelfs voor de Volkskrant is de kwaliteit garanderende firma Lufo geen onbekende meer.

Culinair recensent Karin Vaneker vertelt hierin dat er over de pomtajer nog steeds zo weinig bekend is bij het grote publiek, ondanks dat het een schitterend gerecht is.

Momenteel zijn er internationaal nog maar zo’n 20 verschillende recepten van. Ze vertelt ook kort hoe een perfecte Surinaamse pomtajer precies gemaakt wordt. Deze keer kiest ze voor de zomerse variant met curry. Een vrolijke zomerpom dus…

Volgens de oude traditie wordt dit van rauw naar gaar bereid, en wordt er vaak een “spijker” in het gerecht gedaan om het prikkend oxaalzuur te neutraliseren.

Wij van (Lekker) Lufo garanderen je dat in onze verpakte kant en klare Surinaamse Pom geen spijker te bespeuren is, want dat is ten strengste verboden en vooral niet volgens de regels en normen van het HACCP verantwoordt. Onze beste productiekoks zorgen ervoor dat de geraspte diepgevroren pomtayer neutraal en vol van smaak is en niet meer prikt in de mond, wat garant staat voor een prikvrije pomtajer!

Lees hier het artikel van de Volkskrant:  Een Vrolijke Zomer Pom

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Traditionele gerechten voor Keti Koti

Traditionele gerechten voor Keti Koti: een speciaal maaltijd om te vieren. Stap binnen in de smaakvolle wereld van Surinaamse tradities met onze blogpost over traditionele gerechten voor Keti Koti! Laat je verrassen door de heerlijke combinaties en betekenis achter deze speciale maaltijden die gevierd worden tijdens belangrijke herdenkingsdagen. Ontdek hoe deze culinaire hoogstandjes een feestelijke touch geven aan jouw viering. Bereid je voor op een smaakvolle reis vol…

Surinaamse Frita Burger Recept

Zo maakte de foodblogger Thisggirlcancook van de Frita balletjes een Surinaamse Frita Burger. Zo’n fritta is op zich goed te vergelijken met een Nederlandse kroket maar hij is bijlange niet zo smeuig vanbinnen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com