De Surinaamse Pom op het menu

Pom op het menu - Surinaams eten
Paginaweergave:   423

De Surinaamse Pomtajer in het nieuws

In 2007 werd een tentoonstelling gehouden over het boek ‘Pom op het menu’ in de Amsterdamse Poort, gelegen in het winkelcentrum te Amsterdam Zuid-Oost. Pom op het menu is een boek geschreven door de schrijfster Karin Vaneker.

In dit boek schreef ze over Pomtajer. Pomtajer is hét feest eten bij uitstek in Suriname. Dit gerecht staat echt centraal in de Surinaamse keuken. Het gerecht beschikt over een zeer rijke geschiedenis.

Dit bekende Surinaamse gerecht is al een hele tijd geleden ook naar Nederland overgevlogen. Zelfs in Nederland blijft pom de Surinaamse identiteit weerspiegelen. Dit gerecht is dé ideale manier om de verschillende relaties tussen de Westerse en de Surinaamse keuken te verkennen. De geschiedenis van dit gerecht, de hoofdingrediënten en de herinneringen van Surinamers uit die tijd, tonen ons hoe de pom geëvolueerd is van een gerecht van een onderscheidende eetcultuur naar een gepopulariseerd gerecht in een gastcultuur in een totaal verschillend land.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling van het boek ‘Pom op het menu’, zijn heel wat herinneringen, verhalen en achtergronden verzameld. Daarnaast werden ook recepten, bereidingstips en zelfs nieuwe gerechten met pom gecreëerd. Het boek heeft als uitgangspunt het aantonen van de diversiteit en het aanbod. Je kan in dit boek ook een lijst van meer dan 120 Amsterdamse eethuizen, broodjeszaken, restaurants en cateraars terugvinden. Elke eetgelegenheid in die lijst biedt pom aan op het menu.

Over deze gezellige en geslaagde tentoonstelling en pom wedstrijd werd een artikel geschreven in De Volkskrant. Dit artikel ging voornamelijk over de Surinaamse Pom met Lufo Pomtajer.

Wil jij meer te weten komen over Lufo Pomtajer? Bezoek dan deze link: Wat is Pomtajer?

U kan ook meer info terugvinden over onze verkooppunten op onze website.

 

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Droevige Mededeling

Droevige Mededeling... Wij zijn geschokt door het geheel onverwachte overlijden van onze oprichter en begripvolle directeur. Rust in vrede, Team Lufo

Lufo Varkensstaart Surinaamse Recepten

Suri’Toko is een heerlijke Delicatesse winkel in Frankrijk waar jij terecht kan voor heel wat tropische en Surinaamse producten. Zo kan je in Suri’Toko de producten van Lufo vinden waaronder het heerlijke Zoutvlees en Varkensstaart.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com