Lufo Pomtayer uit Indonesië

Lufo Pomtajer 2021
Paginaweergave:   2200

De pomtayer van Lufo komt tegenwoordig niet uit Suriname, maar uit Indonesië.

 

Een jaar of vijf geleden ontkwam het management van Lufo er niet langer aan een daad te stellen met betrekking tot de serieuze problemen waarmee het bedrijf al jaar en dag werd geconfronteerd bij het opkopen en naar Nederland verschepen van pomtayer.

Producenten in Suriname konden onderhand noch in kwaliteit, noch qua hoeveelheid adequaat leveren en het verschepen zelf werd om uiteenlopende redenen gestagneerd. Daar kwam bij dat, vanwege de reputatie van Suriname, containers uit ons land in Nederland aan extra strenge controles werden onderworpen, wat nog meer oponthoud en dus kosten veroorzaakte.

Lufo ging daarom tot actie over en bracht na goed overleg met een met zorg geselecteerde Indonesische counterpart, Surinaams plantmateriaal van de Xanthosoma Sagittifolium (oftewel de pom tayer wortel knol) over naar Indonesië,  waar sindsdien speciaal voor Lufo op ruime schaal en onder optimale condities pomtayer wordt geproduceerd. Kortom, de pomtayer van Lufo is en blijft een Surinaams product van een Surinaams bedrijf, dat er werk van blijft maken, Surinaams eten binnen handbereik te brengen voor de consument. Lufo blijkt al jaar en dag te maken te hebben met concurrentie, en hopen de marktleider te blijven door constant te werken aan verbetering. Wellicht in gedachte met de slogan, ‘there must always be a better way’!

Surinaamse Pom Mix Recept

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Traditionele gerechten voor Keti Koti

Traditionele gerechten voor Keti Koti: een speciaal maaltijd om te vieren. Stap binnen in de smaakvolle wereld van Surinaamse tradities met onze blogpost over traditionele gerechten voor Keti Koti! Laat je verrassen door de heerlijke combinaties en betekenis achter deze speciale maaltijden die gevierd worden tijdens belangrijke herdenkingsdagen. Ontdek hoe deze culinaire hoogstandjes een feestelijke touch geven aan jouw viering. Bereid je voor op een smaakvolle reis vol…

Surinaamse Frita Burger Recept

Zo maakte de foodblogger Thisggirlcancook van de Frita balletjes een Surinaamse Frita Burger. Zo’n fritta is op zich goed te vergelijken met een Nederlandse kroket maar hij is bijlange niet zo smeuig vanbinnen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com