Heri Heri, eten uit de Surinaamse-Creoolse keuken

Paginaweergave:   623

Heri Heri, eten uit de Surinaamse-Creoolse keuken

Francescakookt heeft een heerlijk Surinaams recept gepost. In dit recept staat het product Lufo centraal. Met dit recept zal ook jij in staat zijn om een heerlijke Lufo Bakkeljauw klaar te maken. In dit artikel nemen we je mee naar het recept van Francescakookt en laten we zien wat je in huis moet halen. Daarnaast gaan we in op de oorsprong van het unieke gerecht uit Suriname. Voor je het weet heb jij ook een heerlijk gerecht kunnen maken!

Unieke smaken in Suriname

In tegenstelling tot wat er nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat Surinaamse gerechten ook altijd 100% Surinaams zijn. Het is namelijk zo dat Suriname bestaat uit heel veel verschillende mensen en invloeden. Van Hindoestaans tot aan Afro Amerikaans, van Chinees tot aan Europees, het is echt een mengeling van verschillende culturen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ook de Surinaamse keuken erg divers is. Zoals Francescakookt in haar blog beschrijft heeft deze mengeling ervoor gezorgd dat verschillende ingrediënten worden gebruikt om te zorgen voor een unieke smaak. Dit is vooral bij een gerecht als Heri Heri goed terug te zien. Door de geschiedenis van het land te kennen zal je ook de Surinaamse keuken een stuk beter kunnen doorgronden.

De oorsprong van Heri Heri

Voordat we laten zien wat je volgens Francescakookt moet doen om het gerecht zelf klaar te maken is het handig om eerst even te laten zien wat de oorsprong van het gerecht is. De naam Heri Heri staat voor ‘heel heel’, al kan je het ook wel vertalen als geheel. Het gerecht heet zo omdat het een eenpansgerecht is. Dit gerecht werd vroeger voornamelijk gegeten door de slaven in Suriname. Met dit gerecht hadden ze genoeg energie om voor een lange tijd door te werken. Dit was noodzakelijk omdat ze maar een keer per dag konden eten. Vaak werd er vis en banaan gebruikt om het eten net even wat meer energie te geven. Om ervoor te zorgen dat dit gerecht niet wordt vergeten kan je gratis Heri Heri afhalen tijdens Keti Koti, de bekende nationale feestdag om de afschaffing van de slavernij te vieren.

 

Wat moet je halen voor Heri Heri?

Wil je zelf dit heerlijke gerecht klaarmaken dan is het handig om een bezoekje te brengen aan de toko. Je hebt namelijk ingrediënten nodig die je niet altijd bij de supermarkt vindt. Wat je voor dit gerecht altijd nodig hebt is bakkeljauw filet, cassave, zoete aardappel, bruine bakbananen, eieren en natuurlijke kouseband. Een tip is om zeker eens op de markt te kijken. Hier kan je de meeste ingrediënten wel terugvinden.

Zou je door het lezen van dit artikel zelf Heri Heri willen maken? Dan kan dit natuurlijk. Hiervoor raden wij je zeker aan om een kijkje te nemen op de site van Francescakookt. Hier laat ze je precies zien wat je moet doen om dit gerecht klaar te maken. Naast de Surinaams Creoolse variant  kan je ook kiezen voor de Surinaams Javaanse Heri Heri variant.

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Surinaamse Frita Burger Recept

Zo maakte de foodblogger Thisggirlcancook van de Frita balletjes een Surinaamse Frita Burger. Zo’n fritta is op zich goed te vergelijken met een Nederlandse kroket maar hij is bijlange niet zo smeuig vanbinnen.

Surinaamse Pom by Maddie’s Foodblog

Ze had voor de pomtayer van LUFO gekozen zonder eerder kennis te hebben over andere merken. Desondanks ontvingen we veel positieve commentaar over de kwaliteit en smaak ervan. Zelfs in haar onervarenheid met het merk blijkt dit toch een uitstekende keuze geweest te zijn.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com