Surinaamse Recepten
Serves: 4 - Prep: 35 Minutes - Cook: 30 Minutes
Zoutvlees Basis Recept
Deze basis is goed te gebruiken in Surinaamse soepen en gerechten zoals: Okersoep, Pindasoep, Geraspte groene bananensoep, Pom, Moksi Alesi en met verschillende Surinaamse groenten zoals Kousenband, Antroewa, Sopropo, Oker, Pompoen, Boulanger, Amsooi etc
- SMAKELIJK ETEN

Ingrediënten:
- For the white sauce:
- Lufo Zoutvlees
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje zwarte peper
Bereidingswijze:
- Voorbereiding Zoutvlees.
- Het zoutvlees moet altijd uitgekookt worden omdat het tot in de kern gezouten is. De beste manier om het vlees te ontzouten en te garen is om het gedurende 7 minuten in een gesloten pan aan de kook te brengen.
- Daarna het water verversen en opnieuw aan de kook brengen tot het zacht genoeg is. Eventueel het vlees dan in kleine stukjes snijden.
- Basis Zoutvlees recept; op smaak maken.
- Uien fijn in halve ringen snijden.
- Knoflook teentjes fijn snijden.
- Gesneden Uien en Knoflook in olie, boter of margarine goudbruin bakken, een kleingesneden tomaat bijvoegen
- De klein gesneden stukjes of reepjes bijvoegen en zwarte peper toevoegen, het vervolgens mengen met het totaal.
- Daarna nog even 5 minuten laten stoven in een gesloten pan.

Surinaams Eten binnen handbereik
Ons Product Overzicht
- All
- Bakkeljauw
- Kant & Klare 200gram
- Kerrie Recepten
- Lufo Marinade
- Pomtajer
- Zoutvlees