Porties: 4 - Prep: 35 Minuten - Cook: 30 Minuten
Javaanse Bami met Lufo Marinade:
Bami goreng (Surinaamse bami) is een gebakken bami gerecht uit de Javaanse keuken. Een makkelijk recept met een smaak waar je u tegen zegt. Lekker met sambal & komkommer op zuur. 1 potje Lufo Javaanse marinade bevat 7 eetlepels marinade.
- SMAKELIJK ETEN

Ingrediënten:
- For the white sauce:
- 2-4 eetlepels Javaanse marinade
- 1 pakje spaghetti (500gram)
- 1 takje selderie
- 1 eetlepel olie
- For the filling:
- 1 tablespoon vegetable oil
- 1 small leek, white part only, finely sliced
- 3 cloves garlic, minced
- And more things...
Bereidingswijze:
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg 1 eetlepel olie aan het water toe.
- De spaghetti hierin gaar koken. Let op: dat de spaghetti niet te zacht wordt (maar al dente).
- De spaghetti in een vergiet laten uitlekken.
- Voeg bij de nog hete spaghetti 2 eetlepels javaanse marinade en 1 eetlepel olie en meng het geheel goed.
- Op smaak afmaken met zout en voor meer pittigheid 1 of meer eetlepels marinade toevoegen.
- De bami kan zo opgediend worden. Voor het opdienen de klein gesneden selderie bij de bami toevoegen.
- Smakelijk Eten!
- De bami kan ook worden gebakken. Laat de hierboven vermelde gekookte spaghetti, waaraan 2 eetlepels javaanse marinade reeds is toegevoegd, goed afkoelen. Verhit een pan met 4 eetlepels olie. Doe hierin 4 eetlepels marinade. Voeg de bami toe en op een zacht vuur telkens omkeren totdat deze warm geworden is. Voor het opdienen de klein gesneden selderie bij de bami toevoegen.
- All
- Bakkeljauw
- Kant & Klare 200gram
- Kerrie Recepten
- Lufo Marinade
- Pomtajer
- Zoutvlees