Porties: 4 - Prep: 35 Minuten - Cook: 30 Minuten
Javaanse Bami met Lufo Marinade:
Bami goreng (Surinaamse bami) is een gebakken bami gerecht uit de Javaanse keuken. Een makkelijk recept met een smaak waar je u tegen zegt. Lekker met sambal & komkommer op zuur. 1 potje Lufo Javaanse marinade bevat 7 eetlepels marinade.
- SMAKELIJK ETEN

Ingrediënten:
- For the white sauce:
- 2-4 eetlepels Javaanse marinade
- 1 pakje spaghetti (500gram)
- 1 takje selderie
- 1 eetlepel olie
- For the filling:
- 1 tablespoon vegetable oil
- 1 small leek, white part only, finely sliced
- 3 cloves garlic, minced
- And more things...
Bereidingswijze:
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg 1 eetlepel olie aan het water toe.
- De spaghetti hierin gaar koken. Let op: dat de spaghetti niet te zacht wordt (maar al dente).
- De spaghetti in een vergiet laten uitlekken.
- Voeg bij de nog hete spaghetti 2 eetlepels javaanse marinade en 1 eetlepel olie en meng het geheel goed.
- Op smaak afmaken met zout en voor meer pittigheid 1 of meer eetlepels marinade toevoegen.
- De bami kan zo opgediend worden. Voor het opdienen de klein gesneden selderie bij de bami toevoegen.
- Smakelijk Eten!
- De bami kan ook worden gebakken. Laat de hierboven vermelde gekookte spaghetti, waaraan 2 eetlepels javaanse marinade reeds is toegevoegd, goed afkoelen. Verhit een pan met 4 eetlepels olie. Doe hierin 4 eetlepels marinade. Voeg de bami toe en op een zacht vuur telkens omkeren totdat deze warm geworden is. Voor het opdienen de klein gesneden selderie bij de bami toevoegen.
gluten free organıc products
Agrıkon Products used in this recipe
- All
- Bakkeljauw
- Kant & Klare 200gram
- Kerrie Recepten
- Lufo Marinade
- Pomtajer
- Zoutvlees