Broodje Bakkeljauw
Porties: 4 - Prep: 35 Minutes - Cook: 30 Minutes
Broodje Bakkeljauw Recept
Al eens een heerlijk Surinaams bakkeljauw gemaakt? Volgens authentiek Surinaams recept. Lekker als broodje bakkeljauw of bij telo of heri heri.Helemaal lekker in combinatie met een beetje zuurgoed en sambal.

Smakelijk eten!

Gluten Free

Ingredients
- 450 gram Lufo Bakkeljauw Filet
- 4 Surinaamse Puntjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 ui
- 1 mespuntje trassie
- 1 mespuntje zwarte peper
- 2 Bouillonblokjes
- 1 eetlepel olie
- 1 halve rijpe verse peper
- 0,75 liter water
How it is made
- Als voorbereiding moet je de bakkeljauw voor 10 minuten in heet water weken of kook het 10 minuten in ruim water om het te ontzouten.
- De bakkeljauw filet in stukjes snijden en wassen, doe dit met veel water onder de kraan.
- Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw filet in een vergiet, goed uit knijpen.
- De ui & knoflook snipperen en in de olie lichtbruin bakken.
- Als deze iets glazig zijn dan doe je de tomaat (en de tomaten puree) erbij.
- De trassie en 1/4 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten koken.
- Snufje zwarte of witte peper op smaak en goed blijven roeren.
- Snijd de surinaamse puntjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de heerlijke bakkeljauw.
- Garneer met zuurgoed & met sla en/of tomaten. Smakelijk Eten!

Surinaamse & Antilliaanse Gerechten, in een handomdraai

- All
- Bakkeljauw
- Kant & Klare 200gram
- Kerrie Recepten
- Lufo Marinade
- Pomtajer
- Zoutvlees