Carnisa in (elke) Antiliaanse Keuken

Paginaweergave:   574

Carnisa (zoutvlees) is een belangrijk ingrediënt, smaakmaker in Antilliaanse  gerechten en Surinaamse maaltijden, en tegenwoordig vindt je vele recepten van bloggers op het internet. Zo hebben wij deze met jullie delen, Basis Zoutvlees recept van de Blogger Marcel, “Ditleesttochniemand”
https://www.ditleesttochniemand.nl/recepten/vleesgerechten/zoutvlees-surinaams/

Carnisa – Lufo Zoutvlees

Zoutvlees, wordt ook wel eens Sowtu Metie of Carnisa genoemd en is een erg populair vleesproduct in Suriname en de Antiliaanse keuken. Je kan heel wat informatie vinden over het zoutvlees op onze website.

Het vlees in zoutvlees is net zo zout omdat het gepekeld is. Dit wil zeggen dat men het vlees conserveert door het in zout te leggen en te drogen. Hierdoor gaat je vlees een pak langer mee – maar ga je wel extra stappen aan je bereiding moeten toevoegen omdat het vlees anders te zout is om te eten.

Zoutvlees wordt gebruikt in heel wat verschillende gerechten – vooral gerechten met groenten, lekkere soepen en Surinaamse & Antiliaanse rijstgerechten. Zo kan je het zoutvlees bijvoorbeeld met en zonder been in casavesoep gebruiken, maar ook in Grit’ banasoep en natuurlijk ook de populaire pindasoep.

Broodje Zoutvlees Kouseband

Ook is zoutvlees erg lekker als broodbeleg. Je kan zoutvlees op de boterham doen met uien, knoflook, tomaten en gebakken groenten zoals bijvoorbeeld kousenband, tayerblad, antroewa en natuurlijk ook boulanger.

Wanneer je zoutvlees wil gebruiken moet je het eerst uitkoken. Wees gerust: je kan al je zoutvlees in 1 keer uitkoken en dan het zoutvlees dat je niet gebruikt in de diepvriezer stoppen.

Wil jij meer weten over zoutvlees? Dan kan je bij deze blog terecht! Hier vind je allerlei ervaringen met zoutvlees en worden ook heel wat leuke receptjes met zoutvlees gedeeld.

Ook op onze eigen website kan je heel wat meer te weten komen over de geschiedenis van het zoutvlees!

Share This Post

Awesome Work

You May Also Like
Surinaamse Frita Burger Recept

Zo maakte de foodblogger Thisggirlcancook van de Frita balletjes een Surinaamse Frita Burger. Zo’n fritta is op zich goed te vergelijken met een Nederlandse kroket maar hij is bijlange niet zo smeuig vanbinnen.

Surinaamse Pom by Maddie’s Foodblog

Ze had voor de pomtayer van LUFO gekozen zonder eerder kennis te hebben over andere merken. Desondanks ontvingen we veel positieve commentaar over de kwaliteit en smaak ervan. Zelfs in haar onervarenheid met het merk blijkt dit toch een uitstekende keuze geweest te zijn.

Droevige Mededeling

Droevige Mededeling... Wij zijn geschokt door het geheel onverwachte overlijden van onze oprichter en begripvolle directeur. Rust in vrede, Team Lufo

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com