Tjauwmin Min (Chinese Bami)

tjauwmin-fachong-2012

Ingredients

Instructions

Bereidingswijze:

Water koken in een pan – een theelepel olie bijvoegen en de Mie aan de Kook brengen – met een vork de Mie in het hete water uit elkaar halen totdat het gekookt ( gaar ) is, daar na in koud water laten afkoelen en in een vergiet goed laten uitlekken. Let er op dat de Mie niet zacht gekookt mag zijn. De 2 eieren klutsen en in olie bakken daarna de basis - Fa Chong erbij doen (roerbakken)

De Mie samen met het mengsel bakken – ROERBAKKEN – de stukken Kai Sooi erbij doen en blijven roerbakken totdat het gaar genoeg is - witte peper erbij doen en met wat Maggiblokjes of Aromat en Chinese Soya op smaak brengen. Met roerspaan en een grote vork blijven scheppen en roerbakken. Tegen de pan telkens met roerspaan scheppen, dit voorkomt het breken van de Mie.

Voor het uitmaken van het vuur onder de pan 3 tot 5 druppels Sesam olie erbij doen, even blijven roerbakken en het vuur uit doen.

De Mie kan ook gebakken worden met Lufo Cha Sew ( geroosterd mager varken ) en Saw Chong Varken / Kip (Geroosterd Chinese worst ) in plaats van de Fa Chong.