Fa Chong Kip / Varken

Lufo-Fachong-gerecht

FA CHONG KIP / VARKEN

De Lufo Fa Chong (Kip / Varken) uit het plastic pakje halen en in plakjes of blokjes gesneden stomen of bakken. In plakjes gestoomd of gebakken is Fa Chong goed te gebruiken als broodbeleg, vooral als deze met ei wordt gebakken.

Ingredients

Instructions

Bereidingswijze: De uien en knoflook fijn snijden en frituren , dan de fijn gesneden tomaat en het Maggiblokje erbij doen, vervolgens de plakjes of blokjes Fa Chong 5 minuten in het mengsel laten stoven.

Tip: Deze basis is te gebruiken in verschillende Surinaamse- en westerse- groentensoorten zoals Kouseband, Amsoi , Kai sooi en Phak soi – Broccollie, Bleekselderij , Bloemkool, Peultjes etc . – De groenten bijvoegen bij de basis en blijven roeren totdat alles gaar is. Let op: bij broccoli, bleekselderij en bloemkool de groenten eerst blancheren.