Zoutvlees

zoutvlees-recept

Zoutvlees

Lufo Zoutvlees wordt gebruikt in Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse gerechten.

Ingredients

Instructions

Bereidingswijze:

Het zoutvlees moet altijd uitgekookt worden omdat het tot in de kern gezouten is. De beste manier om het vlees te ontzouten en te garen is om het gedurende 7 minuten in een gesloten pan aan de kook te brengen. Daarna het water verversen en opnieuw aan de kook brengen tot het zacht genoeg is. Eventueel het vlees dan in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze:

Uien fijn in halve ringen snijden en met een paar teentjes fijn gesneden knoflook in olie, boter of margarine bakken, een kleingesneden tomaat bijvoegen, de in stukjes gesneden Lufo Zoutvlees bijvoegen, wat zwarte peper toevoegen het vervolgens mengen met het totaal. Daarna nog even 5 minuten laten stoven in een gesloten pan.

Basis recept voor Zoutvlees

Deze basis is goed te gebruiken in Surinaamse soepen en gerechten zoals: Okersoep, Pindasoep, Geraspte groene bananensoep, Pom, Moksi Alesi en met verschillende Surinaamse groenten zoals Kousenband, Antroewa, Sopropo, Oker, Pompoen, Boulanger, Amsooi etc