Chinese Nasi met Cha Sew Geroosterd Kip / Varken

Ingredients

Instructions

Bereidingswijze:

Snijd de bovenstaande ingrediƫnten alvast voor, zodat je die straks direct kunt gebruiken. Verhit een scheutje olie in de wok, je kunt ook speciale wokolie gebruiken, wok olie ruikt erg lekker en is wat minder vet dan boter. Zet deze op hoog vuur en blijf zeker tijdens het verhitten in de buurt van je pan, zodat er niets aan kan branden. Fruit de ui, knoflook en sambal kort. Voeg de klein gesneden Cha sew erbij en braad snel rondom bruin. Ook een suggestie is de Cha Sew voor de helft vervangen door 150 g gepelde grote garnalen. Giet de Chinese soja saus erbij. Giet de losgeklopte eieren in de wok. Roer met een pollepel tot het ei begint te stollen. Voeg de koude rijst toe en roerbak een paar minuten tot alles goed warm is. Doe kool, prei en wortel erbij en wok alles een paar minuten tot de groente zacht begint te worden. Breng op smaak met zout en sojasaus, dan nog 2 minuten opbakken, strooi de selderijblaadjes erover en meteen serveren.