Okersoep met zoutvlees

Beschrijving:
Okersoep wordt in de Surinaamse cultuur niet als een voorgerecht gezien, maar als een volledige avond maaltijd. Okersoep met zoutvlees hoort dan ook gevuld te zijn. Rijst in de soep maakt het helemaal compleet. Wordt vaak op tafel gezet als extra vitamientjes nodig zijn, daar er minstens 2 a 3 soorten groente gebruikt worden.

Ingredients

Instructions

Bereidingswijze:

Het water met het gesneden Lufo zoutvlees en het soepvlees aan de kook brengen. Afschuimen en toevoegen gesneden uien en tomaten, de laurierblaadjes,pimentkorrels en de takjes soepselderij. Het vlees op een spaarvlammetje gaar koken. De antroewa's wassen, het steeltje korter snijden en laten meekoken. De okers wassen, de harige kantjes afschrapen, de okers in rondjes snijden en meekoken in de bouillon. Zwarte peper en of peper, bouillontablet of zout naar smaak toevoegen. De tajerbladeren van steel ontdoen, wassen en in kleine stukjes scheuren. Is het vlees zacht genoeg, zodat je met een vork door het vlees kan prikken, de tajerbladeren erbij doen. Zodra de soep breierig is en alle groentesoorten zijn zacht, is de soep klaar om opgediend te worden.

Extra info:

Runderpoelet kan vervangen worden door kip

Wil men de soep dikker en gevulder, dan kan men plakjes groene banaan en of

cassave toevoegen op het moment de antroewa's in de soep gaan.

Naast vlees kan een stuk gedroogde vis en of een eetlepel gedroogde garnalen in de soep

gezet worden op het moment de okers in de bouillon gaan.

Tajerblad kan vervangen worden door een pakje diepvries spinazie.

Let bij het kopen van de okers op, dat die niet houterig zijn. De puntjes van de okers

moeten soepel zijn.

Let er op dat tijdens het koken de eventueel gezette peper niet verpulvert.

Schep de soep op met een bergje rijst eronder.