Surinaams Puntje (baquette) met Bakkeljauw Recept

Lufo-bakkeljauw-brood

Ingredients

Instructions

Bereidingswijze:

Als voorbereiding moet je de bakkeljauw voor 10 minuten in heet water weken of kook het 10 minuten in ruim water om het te ontzouten. De bakkeljauw filet in stukjes snijden en wassen, doe dit met veel water onder de kraan. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw filet in een vergiet, goed uit knijpen.

De ui & knoflook snipperen en in de olie lichtbruin bakken. Als deze iets glazig zijn dan doe je de tomaat (en de tomaten puree) erbij. De trassie en 1/4 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten koken. Snufje zwarte of witte peper op smaak en goed blijven roeren.

Snijd de surinaamse puntjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de heerlijke bakkeljauw. Garneer met zuurgoed & met sla en/of tomaten.

Serveer tip:

Wees voorzichtig met de peper, maar het gerecht mag wel goed pittig zijn, hoe pittiger des te lekkerder. Garneer met Zuurgoed en zeker lekker te combineren met kouseband andere groentesoorten.

Eet smakelijk.