Pom met zoutvlees en kip recept

Pom-zoutvlees

Ingredients

Instructions

Bereidingswijze:

De taja laten ontdooien en het sinaasappelsap of de piccalilly en het water erdoor roeren. Verwarm de oven voor op 200 C graden. De kip in 8 stukken snijden, wassen, afdrogen inwrijven met zout, zwarte peper en nootmuskaat.

Serveren met snijboontjes of kouseband, rijst of aardappelen. Eventueel kan er een tomatensausje (boter, uien, tomaten, zwarte peper, nootmuskaat, bouillionblokje, selderij) bij.

Pom is ook heerlijk op brood...

Het zoutvlees in 8 stukken snijden en uitkoken (2 x ca. 10 minuten uitkoken).

200 gram boter in een pan smelten, de kipstukken lichtbruin hierin bakken (ca. 10 minuten), het zoutvlees erbij doen en 5 minuten meebakken.

Het vlees uit de boter halen, de klein gesneden uien hierin fruiten en de tomatenstukjes erbij doen. De tomatenpuree, de bouillonblok, het water en eventueel de klein gesneden selderij (1 takje) erbij doen.

Het gebakken vlees weer in de pan doen en alles zachtjes gaar sudderen in ca. 10 minuten. Het vlees uit de jus halen, iets meer dan de helf van de jus goed mengen met de tajamassa. De suiker bij de massa doen en deze op smaak afmaken met zout en zwarte peper.

In een vuurvaste schaal (minimale afmeting 30x20 cm) de helf van de tajamassa doen; hierop de stukken kip en zoutvlees om en om leggen, de rest van de jus erover gieten en eventueel de stukjes selderij (1 takje) erover strooien en bedekken met de overige tajamassa.

Op de pom wat klontjes boter (25 gram) doen en in een hete oven de pom gaar en bruin bakken (ca. 100 minuten op 200 C graden). De pom is gaar, wanneer een mes erdoor gestoken een vettige goudgele massa vertoont.